


Siltech®
to inokulant (preparat) przeznaczony dla ferm wyspecjalizowanych w produkcji mleka.

Siltech®
Do zakiszania wszystkich rodzajów pasz objętościowych: zielonek z lucerny i innych roślin motylkowych, traw, mieszanek traw z motylkowymi, zbóż GPS, kukurydzy (całych roślin, wilgotnego ziarna i kolb typu LKS, CCM) wysłodków buraczanych i młóta browarnianego.

Zalety stosowania Siltech®:
Ukierunkowanie procesów fermentacyjnych w zakiszanej masie
Szybkie obniżenie pH kiszonki
Poprawa smakowitości kiszonki
Zwiększenie zysku z produkcji mleka
Siltech®:
Ekonomiczny i skuteczny w każdych warunkach
Jest całkowicie bezpieczny dla ludzi i zwierząt
Nie powoduje korozji maszyn
Długi termin trwałości inokulantu: do 24 miesięcy od daty produkcji
Trwałość roztworu roboczego wynosi 48 godzin ( najlepsze efekty do 24 godzin)
Bardzo dobra rozpuszczalność pozwala na zmniejszenie ilości wody

Sprawdź z czego składa się nasz produkt
ZALECENIA DOTYCZĄCE ZAKISZANEGO SUROWCA:
Zawartość suchej masy: zielonki z lucerny, trawy, mieszanki traw z motylkowymi – 35%; całe rośliny kukurydzy – 35%; ziarno kukurydzy – 62-65%; kolby kukurydzy CCM – 60%.
Grubość warstwy do ubijania – max. 20cm
Minimalny okres zakiszania: 6-8 tygodni.
INSTRUKCJA STOSOWANIA / DAWKOWANIE:
Lucerna: 10g/50 ton zakiszanej zielonki (2g/1tonę)
Trawy, mieszanki trwa z motylkowymi: 100g/50-75 ton zakiszanej zielonki (1,34-2g/tonę)
Ziarno kukurydzy: 100g/50 ton wilgotnego ziarna (gniecione, śrutowane lub w kolbach
Inny surowiec: należy ustalić w zależności od stopnia trudności zakiszania, jakości surowca i warunków pogodowych: 100g/ 50-75 ton zakiszanego surowca. Liczba bakterii na 1g zakiszanego surowca w zależności od dawkowania wynosi: 600-400 tys. JTK.
Inokulanty Siltech i Siltech Stablilizator można stosować łącznie: 2xSiltech 100g + Siltech Stabilizator 100g = łączna dawka na 200 ton zakiszanego surowca. Wprowadzamy w ten sposób do zakiszanego surowca bakterię Lactobacillus buchneri, o działaniu grzybobójczym. Taki mix dwóch preparatów polecamy do zakiszania zielonek z traw, lucerny o podwyższonej zawartości suchej masy w celu ograniczenia wystąpienia pleśni.

SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:
Przechowywać w suchym, chłodnym i ciemnym miejscu.
Termin przydatności: 2 lata od daty produkcji.